Dezinfekcija ozonom

 • Najjači prirodni dezificijens
  Ozon (aktivni kisik) je najjači poznati prirodni dezificijens, kojeg priroda stvara kako bi pročistila zrak i vode našeg planeta. Najpoznatiji proces prorodnog stvaranja ozona je grmljavinsko nevrijeme. Ozon efikasno uklanja molekule neugodnih mirisa, bakterije, viruse, gljivice, plijesan i spore plijesni, alergene, te ostale mikroorganizme.
  Visoka razina efikasnosti dezinfekcije potvrđena je od strane mjerodavnih institucija, npr. FDA (Američka administracija za hranu i lijekove) i nezavisnih labaratorija, među kojima je i svjetski poznati švicarski labaratorij Societe Generale de Surveillance (SGS).
 • Učinkovitost ozona
  Između ostalog, aktivni kisik (ozon) uništava sljedeće:
  Bakterije – Bacilus atrophaeus, Bacilus anthracis (Anthrax), Escherichia coli, Salmonella choleraesuis, Methicilin resistant Staphylococcus auereus (MRSA), Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Tubercle bacillus, Streptococcus pyogenes, Listeria monocytogenes,
  Virusi – virus gripe tip A, virus ptičje gripe H5N1, virus svinjske gripe H1N1, virus herpesa, vaccinia virus, adenovirus.
  Plijesan – Aspergillus niger, Stachybotrys chatarum (crna plijesan)

  Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) smatra da je plijesan uzrog 60% svih alergija

 • Ozonizatori zraka
  Osim što se stvara na prirodan način ozon je moguće i proizvesti.
  Ozon na najučinkovitiji način, potpuno prirodno i neškodljivo pročišćava i dezinficira zatvorene prostore. Naime, ozon nije efikasan samo za dezinfekciju zraka, već djeluje i u porama svih materijala, npr. zavjesa, tepiha, zidova, prekrivača, itd.

  LifeOX-AIR uređaji aktiviraju kisik koji se nalazi u prostoriji ili vozilu. Aktivni kisik (ozon) efikasno eliminira molekule lošeg mirisa, bakterije, gljivice, plijesan i spore plijesni, te alergene. Pritom ozon nije efikasan samo za dezinfekciju zraka, već djeluje i u porama svih materijala, npr. zavjesa, tepiha, zidova, prekrivača, unutrašnjosti vozila
  Kako je ozon plin, efikasan je i na nedostupnim mjestima i u materijalima. Nakon tretmana ozon se raspada natrah u „običan“ kisik

 • Potpuno prirodno uz maksimalnu djelotvornost
  Zrak u prostoriji tretiran LifeOX-AIR-om je svjež i ugodnog mirisa.
  Efekt dezinfekcije, kao rezultat korištenja LifeOX-a, pridonosi u velikoj mjeri minimalizaciji zdravskvenih rizika.
  Standardni pročistač zraka ne može prodrijeti u pore materijala, te njegovim korižtenjem prijetnje u obliku virusa, bakterija, gljivica i dr. i dalje ostaju u zraku.
  U prošlosti su se za dezinfekciju koristile razne kemikalije koje su isparavale te ostajale u prostoru. Nakon njihovog korištenja zrak bi se pokušao pročistiti ventiliranjem i prozračivanjem, no štetna isparavanja bi se često zadržavala duže vremena.
  Uz sve to, ozon je 3.000 puta efikasniji od hlora!